Kaip gelbėtis užplūdus nuotekoms?

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2024-02-27 12:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

https://www.pexels.com/photo/a-person-holding-yellow-pipes-9389356/

Jei namuose nėra įrengtas centralizuotas vandens tiekimas, tai dažniausiai nėra ir nuotekų tinklų, o tada yra būtinas nuotekų išvežimas. Ši paslauga reikalinga ir tada, kai nuotekos laikomos gamybinės paskirties objektuose įrengtuose specialiuose rezervuaruose. O nuotekas sudaro ne vien fekalijos, bet ir riebalų bei naftos produktų, kitokių cheminių medžiagų atliekos. Jos gali būti ištraukiamos ir iš kanalizacijos šulinių, sunkiai prieinamų ir kenksmingų sveikatai vietų.


Kokius duomenis pirmiausiai reikia pateikti prieš užsakant nuotekų išvežimą?

Nuotekų išvežimo paslaugas teikiančiai įmonei prieš jas užsakant yra būtina nurodyti ne tik kliento duomenis, bet ir specialaus transporto privažiavimo prie objekto sąlygas – adresą ir atstumą iki jo, nes reikia žinoti, kokio ilgio turi būti siurbimo žarna.

Taip pat reikia žinoti ir tai, koks objektas laukia – lauko tualetas, skystų buitinių atliekų valymo įrenginys, kanalizacijos šulinys ar kitokio pobūdžio teršalų sankaupa. Būtina žinoti ir nuotekų šaltinio tūrio matmenis. Žinant visus reikiamus duomenis su vienu specialios paskirties transportu galima aplankyti kelis vienas nuo kito esančius objektus.


Nuo ko priklauso nuotekų išvežimo kaina?


Nuotekų išvežimo kaina tiesiogiai priklauso nuo vakuuminio automobilio tūrio, nuo naudojamos nuotekų surinkimo žarnos ilgio, nuo atstumo iki objekto ir nuo paties jo pobūdžio, kas jis – lauko tualetas, buitinių nuotekų valymo įrenginys, kanalizacijos šulinys, teršalų rezervuaras ar kas nors kitas. Šios paslaugos kaina taip pat priklauso ir nuo to, ar po nuotekų išsiurbimo bus reikalingas objekto plovimas.


Kokio dydžio transporto priemonės yra naudojamos nuotekų išvežimui?

Skystoms buitinėms nuotekoms išvežti tinka įvairaus tūrio vakuuminiai automobiliai. Didieji gali išvežti iki penkiolikos kubų nuotekų, mažesnieji – iki keturių kubų. Jei prie nuotekų objekto dėl siauro keliuko yra gana sudėtinga privažiuoti, tada praktiškiau yra naudoti mažesnio tūrio automobilį. Nuotekų siurbimo žarnos ilgis siekia iki penkiolikos metrų.

Jeigu nuotekų objektas yra sunkiau pasiekiamas, galima sujungti kelias žarnas ir atlikti reikiamą darbą iki galo. O tirštoms nuotekoms surinkti yra naudojama hidrodinaminė – vakuuminė technika. Ji turi galingus siurblius su plovimo funkcija, kuri leidžia plauti įtekėjimo ir ištekėjimo vamzdžius, suskystinti tirštus teršalus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN