Klaipėdos pareigūnai sulaikė internetu tūkstantį padirbtų eurų banknotų parsisiuntusį vyra iš Naujosios Akmenės

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-05-07 18:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2019-05-01 į Klaipėdos m. policijos komisariatą kreipėsi moteris, pranešdama, kad ketindama parduoti savo mobiliojo ryšio telefoną tapo sukčiaus auka, mat tariamas pirkėjas už prekę atsiskaitė šešiais padirbtais 50 eurų nominalo banknotais. Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai nedelsiant pradėjo sukčiaus paieškas ir jau kitą dieną sulaikė 1999 m. gimusį, dirbantį, praeityje neteistą Naujosios Akmenės gyventoją. Kratų metu įtariamojo bute Naujojoje Akmenėje pareigūnai aptiko net 904 penkiasdešimties eurų nominalo kupiūras su akivaizdžiais padirbimo požymiais – visų banknotų numeriai visiškai vienodi MB6666888880, o ant pačių kupiūrų anglų kalba pažymėta, jog jie neskirti teisėtam naudojimui. Visgi įtariama, jog tai nesutrukdė įtariamajam realizuoti apie 90 padirbtų penkiasdešimties eurų nominalo kupiūrų. Pats asmuo pareigūnams nurodė jog 1000 vienetų padirbtų banknotų jis parsisiuntė internetu. Įvairiuose tinklapiuose aptikęs skelbimus apie parduodamus mobiliojo ryšio telefonus, įtariamasis susisiekdavo su pardavėjais ir bandydavo prekę įsigyti už padirbtus pinigus. Pareigūnai jau nustatė tris asmenis iš kurių telefonai buvo pirkti pateikiant netikrus grynuosius.
Negana to, kratų metu įtariamojo bute pareigūnai taip pat aptiko ir du indus su folijos lankstinukais kuriuose supakuota augalinės kilmės medžiaga, galimai narkotikai – viso bute rasti 35 folijos lankstinukai.
Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai prašo asmenų galimai nukentėjusių parduodant prekes internetu ir įtariančių tapus sukčiaus auka, susisiekti su policijos pareigūnais tel. 8700 60853

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN