Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitę Kelių policijos pareigūnai vykdė kontrolę keliuose

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-05-14 20:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Praėjusią savaitę, t. y. gegužės 6-12 d., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai prisijungė prie penktosios visoje šalyje vykdytos Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitės „Lyderystė eismo saugumui“. Jos metu buvo siekiama ne tik atlikti lyderystės vaidmenį, užtikrinant eismo saugumą, bet ir raginti gyventojus būti aktyviais, pagarbiais bei pavyzdingais eismo dalyviais. Policijos pareigūnai įsitikinę, kad nustatytos tvarkos kelyje paisymas turi tapti visų teigiamu įpročiu ir siektinu pavyzdžiu, o ne svarstytinu klausimu.
Saugaus eismo savaitę itin intensyvios eismo dalyvių kontrolės buvo vykdomos visoje Telšių apkr. VPK prižiūrimoje teritorijoje, t. y. Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose. Kelių policijos skyriaus pareigūnai, vykdydami įvairius patruliavimo metodus, tikrino transporto priemonių vairuotojų blaivumą, stebėjo pėsčiųjų, dviračių, mopedų ir motociklų vairuotojų elgesį, vykdė saugos priemonių (diržų, šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių) naudojimo, transporto priemonių leistino važiavimo greičio, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolę.
Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitės metu, iš viso buvo nustatyti 8 neblaivūs vairuotojai: 5 – Telšių rajone, 2 – Akmenės rajone, 1 – Kelmės rajone. Taip pat užfiksuota ir įvairių kitų, Kelių eismo taisyklių pažeidimų: leistino važiavimo greičio viršijimas, vairuojant naudojimasis mobiliaisiais telefonais rankomis, transporto priemonių vairavimas neturint tam teisės, techniškai netvarkingų bei neapdraustų civilinės atsakomybės draudimu automobilių eksploatavimas, įvairių kelio ženklų pažeidimai ir pan.
Visi gyventojai, ne tik įvairių akcijų metu, bet ir kiekvieną dieną, kviečiami būti neabejingais ir prisijungiant prie kampanijos „Saugok gyvybes, prabilk“:

⦁ Pačiam (-iai) būti pavyzdingu eismo dalyviu, gerbiančiu ne tik save, bet ir kitus, dalyvaujančius eisme;
⦁ Aktyviai pranešti policijai (⦁ www.epolicija.lt) apie Kelių eismo taisyklių pažeidimus, pasižyminčius įžūlumu ir akivaizdžia grėsme kitiems eismo dalyviams;
⦁ Teikti „karštą“ informaciją (apie, įtariama, neblaivius vairuotojus, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejus, neturinčius teisės vairuoti asmenis ir pan.) bendrojo pagalbos centro telefonu 112.
⦁ Teikti siūlymus dėl ilgalaikių eismo saugumo gerinimo priemonių Lietuvos kelių policijos tarnybai (el. p. ⦁ lkpt@policija.lt).
⦁ Aktyviai naudotis Policijos informacijos telefonu 8 700 60000, siųsti informaciją ir paklausimus el. p. ⦁ info@policija.lt.

Penktoji Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitė – skatina visus imtis iniciatyvos stiprinant kelių eismo saugą, atkreipti dėmesį į aplinką ir joje kylančius pavojus saugiam eismui ir siekti, kad bendruomenės pastangomis būtų kuo sparčiau mažinamas eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, skaičius.


Telšių apkr. VPK ir Kelių policijos tarnybos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN