Lietuvos jaunių čempionate – bronzinė akmeniškių pora

Naujienos: Sportas , 2021-04-28 16:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Balandžio 18 d. Akmenės rajono sporto centro auklėtinės Karolina Kuznecova ir Gabrielė Strodomskytė bei trisdešimt stipriausių šalies stalo tenisininkių dalyvavo Lietuvos jaunių čempionate Šalčininkuose. Norint patekti į čempionatą, balandžio 14 d. merginoms reikėjo dalyvauti atrankos etape, kuris buvo sėkmingai įveiktas – iškovotos 1 ir 2 vietos bei kelialapiai į čempionatą.

Čempionatas prasidėjo asmeninėmis varžybomis, kurios vyko minusų sistema su visų vietų išaiškinimu. Karolina, turinti 44 LSTA reitingą, pirmame rate įveikė vilnietę Gabrielę Gaidukevič, tačiau antrame rate pralaimėjo Vilniaus rajono atstovei Dianai Tabunovai ir tęsė kovas dėl 17-32 vietos. Įveikusi dvi varžoves, Karolina, dėl 17 vietos kovodama su vilniete Meida Sereikaite (24 vieta LSTA reitinge), pralaimėjo ir iškovojo 18 vietą. Gabrielė (31 vieta LSTA reitinge) pirmame rate įveikė vilnietę Saulę Bladžinauskytę, antrame rate pralaimėjo vilnietei Gabijai Abaravičiūtei (18 vieta LSTA reitinge) ir tęsė kovas dėl 3-16 vietos. Pasiekusi pergalę prie šiaulietę Skaivą Jovaišaitę, pralaimėjusi Vilniaus rajono atstovei Dianai Tabunovai ir šalčininkietei Veronikai Romaško, kovoje dėl 11 vietos nugalėjo šiaulietę Godą Dovydaitytę.

Pasibaigus asmeninėms varžyboms, merginos pasirodymą tęsė dvejetų pirmenybėse. Dvejetų varžybos vyksta vieno minuso sistema. Gabrielės ir Karolinas duetas nugalėjo jonavietės Lauros Korsakovaitės ir ukmergiškės Agnės Mickevičiūtės porą ir antrame rate puikiai sužaidė prieš vilnietės Meidos Sereikaitės (24 vieta LSTA reitinge) ir panevėžietės Augustės Meleikaitės (3 vieta LSTA reitinge) dvejetą, pasiekdamos pergalę rezultatu 3:1. Šia pergale merginos užsitikrino trečią vietą. Dėl galimybės žaisti finale merginos pralaimėjo vilnietėms Emilijai Riliškytei (2 vieta LSTA reitinge) ir Laurai Abaravičiūtei (6 vieta LSTA reitinge).

Nuo pirmos klasės kartu besitreniruojantis ir puikiai viena kitą pažįstantis akmeniškių duetas pademonstravo cementinį tvirtumą, nukalusį bronzinius apdovanojimus.

Praeitų metų lapkritį sustojęs sezonas iš dalies atsinaujino tik šių metų kovą, todėl dėl susikaupusių varžybų tiek organizatoriams, tiek sportininkams bei su jais dirbančiam personalui šiuo metu tenka didelis fizinis bei emocinis krūvis.

Karolina ir Gabrielė yra labai gerai besimokančios, disciplinuotos gimnazistės bei nuostabios Akmenės rajono sporto ambasadorės!

Stalo teniso mokytojas Lorenas Vismantas

Loreno Vismanto nuotraukoje: Karolina Kuznecova (kairėje) ir Gabrielė Strodomskytė jaunių čempionate Šalčininkuose.


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/lietuvos-jauniu-cempionate-bronzine-akmeniskiu-pora/2857


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN