Vytauto Mačernio 101-ųjų gimimo metinių minėjimas Žemaičių Kalvarijoje

Naujienos: Švietimas , 2022-06-14 16:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Šiltą birželio 5-osios dienos sekmadienį, susirinkę Žemaičių Kalvarijoje minėjome poeto Vytauto Mačernio 101-ąsias gimimo metines.

Jaukiai susirinkę poeto muziejaus kiemelyje klausėmės V. Mačernio poezijos skaitymų, mėgavomės Pakruojo kultūros centro tapybos darbų paroda "Vizijos" bei klausėmės Kelmės klubo "Kūrėjai be rėmų" gitaros muzikos ir nuostabių eilių. Ypatingą nuotaiką renginio metu sukūrė ne tik skaitomos poeto eilės ir gitarų muzika, bet ir Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio "Kitep" (vadovė Vitalija Valeikienė) koncertinė programa. Renginį vedė muziejininkė Rita Šukienė, kuri nuo šiol ir rūpinsis V. Mačernio muziejumi bei ten esančia ekspozicija. Prie nuostabios renginio atmosferos kūrimo, skaitydama eiles prisidėjo ir Adelė Daukantaitė.

Renginio metu taip pat aptarėme kas met vykstantį vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkursą "Sapnuojančio medžio pavėsy", o minėjimui pasibaigus vaišinomės puodeliu kavos ir arbatos.
Pakruojo kultūros centro tapybos darbų parodą "Vizijos" dar visą mėnesį galėsite apžiūrėti Žemaičių Kalvarijos kultūros centre.


ŽKKC kultūrinės veiklos vadybininkė Audronė Jokubauskaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN