Užventyje vyko tradicinė meno ir sporto šventė „Venta, Venta, Venta – tu žemaičiui šventa“ (Kelmės r.)

Naujienos: Savivalda , 2023-07-18 06:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Savaitgalį Užventyje vyko tradicinė meno ir sporto šventė „Venta, Venta, Venta – tu žemaičiui šventa“. Nuo ankstaus ryto krepšinio, futbolo ir paplūdimio tinklinio varžybose dalyvavo gausus būrys sportininkų iš įvairių Lietuvos kampelių. Paplūdimio tinklinio varžybose nugalėtojais tapo komanda „Dubysa“ iš Kelmės. Futbolo varžybų nugalėtojais tapo komanda „Karklėnai“. Krepšinio varžybas laimėjo komanda „Opa“ iš Šiaulių. Sportininkai buvo apdovanoti Užvenčio kultūros centro ir seniūnijos įsteigtais prizais. Džiugu, kad į sportines varžybas atvyko ir futbolo komanda iš Vilniaus, kur žaidė ir Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys Eimantas Gajauskas.

Vėliau visi šventės svečiai ir dalyviai skubėjo į Užvenčio Ventos slėnį. Svarbiausias šventės akcentas – Algimanto Vaupšo apdovanojimas Kelmės rajono savivaldybės garbės ženklu „Už nuopelnus Kelmės rajonui, verslo ir kaimo plėtrą, teikiamą paramą skatinant kultūros, sporto, švietimo bei socialinę veiklą Kelmės rajone“. Garbės ženklą įteikė Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius. Algimantą Vaupšą sveikino Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Barkauskas, seniūnaitis Zonis Virbalas, seniūnas Linas Mačernius, Užvenčio kultūros centro direktorė Odeta Kuličauskienė.

Šventės metu gražaus jubiliejaus proga buvo pasveikintas ilgametis Užvenčio kultūros centro kapelos muzikantas Eugenijus Veryga. Jis daugiau kaip 45-erius metus groja kapeloje.

Šventėje koncertavo Užvenčio kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai, populiariosios muzikos atlikėjai Aistė Pilvelytė, Kastytis Kerbedis ir Mindaugas Baranauskas.

Informaciją pateikė Odeta Kuličauskienė, Užvenčio kultūros centro direktorė.

Nuotraukos Indrės Domeikienės.


šaltinis: https://www.kelme.lt/uzventyje-vyko-tradicine-meno-ir-sporto-svente-venta-venta-venta-tu-zemaiciui-sventa/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN