Kelmės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje pristatytas naujas gaisrinis automobilis

Naujienos: Savivalda , 2023-10-25 23:13
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

2023 m. Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesius pasiekė istoriškai didžiausias kiekis naujų gaisrinių automobilių. Ugniagesiai, vykdydami projektą „Prisitaikymo prie klimato kaitos gerinimas, stiprinant valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos reagavimo pajėgumus“, iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų įsigijo 58 vnt. vidutinės klasės (3 t. vandens) autocisternas ir 15 vnt. sunkiųjų klasės (6 t. vandens) autocisternas.

Vienas iš sunkiųjų gaisrinių automobilių perduotas Kelmės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai.

Gaisrinio automobilio pristatyme dalyvavo Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Gražvidas Butkus, Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos kapelionas Donatas Klimašauskas, Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius, Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė bei Kelmės rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis.

Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gautas gaisrinis automobilis yra šiuolaikiškas ir modernus, turi automatinę greičių dėžę ir firmos Scania bazinio modelio važiuoklę. Automobilio autocisternos konstrukcija užtikrina greitą cisternos užpildymą vandeniu, vandens padavimą iš cisternos per žarnas ir švirkštus, vandens paėmimą iš vandens telkinių, gaisrinio hidranto ir vandens padavimą per žarnas ir švirkštus bei gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įrangos išdėstymą. Pakrautos transporto priemonės masė 20990 kg. Automobilis turi erdvią ir vientisą keturių durų 6 sėdimų vietų kabiną. Didelės talpos (6 tonų) vandens cisterna užtikrina ilgą ir nepertraukiamą vandens tiekimą į gaisro židinį – tai ypač svarbu kaimo vietovėse, kur nėra priešgaisrinių telkinių ar hidrantų. Automobilyje sumontuotas dviejų pakopų „Ziegler“ firmos siurblys, kuris per sekundę gali paduoti 66 litrus vandens. Pirmos pakopos siurblys sukelia 17 barų slėgį, o antros pakopos (aukšto slėgio) 54,5 barus. Todėl šios pakopos vandens tiekimui naudojama speciali aukšto slėgio 60 metrų ilgio žarna. Ją efektyvu naudoti butuose, kur reikalingas mažas vandens kiekis, kad nesugadintų žemiau gyvenančių kaimynų turto. Automobilyje sumontuota pagerinto pravažumo 6×6 važiuoklė.

Automobilyje taip pat yra daug papildomos įrangos. Apšvietimo stiebas su LED žibintais, kuris išsikelia į 5 metų aukštį, užtikrina gerą įvykio vietos apšvietimą. Automobilio priekyje įrengtas elektrinis lynas gali patempti net 8 tonų krovinį, o gale sumontuota vaizdo kamera transliuoja vaizdą, kai yra įjungiama atbulinės eigos pavara. Prie vairuotojo yra įmontuotas 5 colių įstrižainės spalvoto vaizdo ekranas (monitorius). Automobilio viršuje įrengtas lafetinis švirkštas, kurio maksimalus našumas ne mažesnis kaip 2000 l/min. prie 7 bar slėgio.


šaltinis: https://www.kelme.lt/kelmes-priesgaisrineje-gelbejimo-tarnyboje-pristatytas-naujas-gaisrinis-automobilis/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN