Ukrainoje vykstančio karo sąlygomis stiprėja Kelmės ir Novovolinsko miestų partnerystė

Naujienos: Savivalda , 2024-01-28 19:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Atsiliepdama į iš Ukrainos Novovolinsko miesto vykdomojo savivaldybės komiteto gautą prašymą dėl humanitarinės pagalbos iš miestų partnerių suteikimo, Kelmės rajono savivaldybė organizavo humanitarinės pagalbos rinkimą ir pristatymą į Novovolinską.

Kelmėje paskelbtos akcijos metu gyventojai buvo prašomi į Kelmės rajono savivaldybės administracijos ir rajono seniūnijų pastatuose pastatytus konteinerius atnešti parafino, vaško laužo ir švarių metalinių skardinių. Šios medžiagos buvo panaudotos šildymo žvakėms Ukrainos gynėjams gaminti. Prie žvakių liejimo prisidėjo ir Kelmės rajono neįgaliųjų draugija.

Įstaigų, įmonių, visuomeninių organizacijų, bendruomenių, visų rajono gyventojų buvo prašyta aukoti įvairius šildytuvus, generatorius, greitai negendančius maisto produktus, miegmaišius, antklodes, žiemines kojines ir pirštines, šiltus ir apatinius rūbus, patalynę, higienos reikmenis ir kt.

Surinktas prekes, priemones, maisto produktus, vietinio ūkio pagamintas krosneles, savivaldybės už 5000 eurų nupirktus 4 (3kW) generatorius ir 72 miegmaišius bei už Savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus, vicemero Kęstučio Biliaus, administracijos direktorės Danutės Laivienės asmenines ir už „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos lėšas nupirktus 2 (5,5kW) generatorius ir apatinius šiltus rūbus bei kitą surinktą humanitarinę pagalbą į Ukrainos Novovolinsko miestą nuvežė delegacija, vadovaujama savivaldybės vyriausiojo inžinieriaus Kęstučio Kneižio.

Kelmės rajono savivaldybės ir Ukrainos Novovolinsko vykdomojo savivaldybės komiteto vardu dėkojame visiems prisidėjusiems už suteiktą paramą.


šaltinis: https://www.kelme.lt/ukrainoje-vykstancio-karo-salygomis-stipreja-kelmes-ir-novovolinsko-miestu-partneryste/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN