Paminėta Tarptautinė gimtosios kalbos diena (Kelmė)

Naujienos: Savivalda , 2024-02-23 04:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Vasario 21 dieną Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos bendruomenė ir Lietuvių kalbos draugijos Kelmės skyrius surengė Tarptautinės gimtosios kalbos dienos minėjimą.

Lietuvių kalbos draugijos tarybos pirmininkė daktarė Ona Laima Gudzinevičiūtė apžvelgė Lietuvių kalbos draugijos Kelmės skyriaus istoriją ir nuveiktus darbus. O. L. Gudzinevičiūtei už ilgametį darbą gimtosios kalbos draugijoje dėkojo Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė, LKD atsiųstą gėlių puokštę Onai Laimai įteikė Alma Paulauskienė, draugijos Kelmės skyriaus pirmininkė.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Stonienė švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto padėkos raštą už Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso laimėtojos parengimą įteikė Emilijai Kvietkuvienei, Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai metodininkei.

Egidijus Ūksas, Žemaitės viešosios bibliotekos vyresnysis bibliotekininkas, skaitė paskaitą apie lietuvių kovą dėl lietuviško rašto.

Tytuvėnų gimnazijos IIIg klasės mokinė Emilė Šimkutė skaitė ištrauką iš Šatrijos Raganos apysakos „Sename dvare”, renginio metu jai buvo įteikta padėka už puikų pasirodymą Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso rajoniniame etape (mokytoja Z. Mačiulaitienė).

Muzikos kūrinius atliko Meno skyriaus mokinės Viskintė Vekerytė (5a kl.), Urtė Tirvaitė (7 kl.). Mokines muzikos moko mokytojos Ž.Armalienė ir L.Baranauskienė.


šaltinis: https://www.kelme.lt/pamineta-tarptautine-gimtosios-kalbos-diena/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN