Paminėtos Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo, ideologo ir pirmojo vadovo Vlado Gerardo Putvinskio 95-osios mirties metinės

Naujienos: Asmenybės , 2024-03-10 20:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kovo 5 d. gėlių padėjimu prie V. Putvinskio kapo Kelmės kapinėse buvo paminėtos Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo, ideologo ir pirmojo vadovo Vlado Gerardo Putvinskio 95-osios mirties metinės.

Apie šio visuomenės veikėjo svarbą kuriantis Lietuvai ir jo idėjų aktualumą šiandien kalbėjo Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Izdelis, Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, LŠS V. Putvinskio-Pūtvio klubo prezidentas Stasys Ignatavičius, provaikaitis Kelmės rajono savivaldybės tarybos narys Tautvilas Putvis ir Kelmės krašto muziejaus direktorė Danutė Žalpienė.

Minėjime dalyvavo šauliai iš visos Lietuvos, Šaukėnų mokyklos jaunieji šauliai ir Kelmės Kražantės pagrindinės mokyklos mokiniai.

Vėliau Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjo atminimas buvo pagerbtas prie paminklo V. Putvinskiui Kelmės mieste.


šaltinis: https://www.kelme.lt/paminetos-lietuvos-sauliu-sajungos-ikurejo-ideologo-ir-pirmojo-vadovo-vlado-gerardo-putvinskio-95-osios-mirties-metines/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN