„Mezginiuose įsisupusi“ Kentrių biblioteka kvietė į šeimų popietę

Naujienos: Švietimas , 2024-04-09 17:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

pabūni pats su savimi. Pasinerti į šią atpalaiduojančią terapiją kvietė Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Kentrių filialas, 2024 m. balandžio 8 d. organizavęs jaukią ir šiltą etnografinę-edukacinę kraštiečių kūrybos sklaidos popietę šeimoms „Mezginiuose įsisupusi biblioteka“, skirtą artėjančiai Pasaulinei kultūros dienai paminėti.

Renginio metu pristatyta kentriškės menininkės Danutės Burmij personalinė mezginių paroda „Megzti žaislai prabyla bibliotekoje...“. Renginio dalyviai ir svečiai apžiūrėjo bibliotekos erdves puošiančios ekspozicijos kūrinius – įvairiausių raštų, spalvų ir rūšių mezginius, tarp kurių – megzti žaislai, vaikų ir suaugusiųjų apranga, jos detalės bei aksesuarai.

Rankdarbių mėgėja Danutė Burmij pasakojo turinti daugybę pomėgių, tačiau visus juos aprėpti kartais nebeužtenka ir dviejų rankų. Anot parodos autorės, mezgimas, pynimas iš popieriaus, dekupažas – išskirtinai žiemos vakarų užsiėmimai, o vasarą ir taip darbų netrūksta, namų ir sklypo puoselėjimas pasiglemžia beveik visą laisvalaikį. Ir lyg būtų maža šių veiklų, gerb. p. Danutė dar yra ir įgudusi siuvėja, o jos kuriami siuviniai reikalauja preciziško tikslumo, matematikos žinių ir, žinoma, kūrybiškumo, kurio šiai auksarankei išties nestinga. Puikiai ir beregint greit prabėgo popietė, prie arbatos puodelio nuoširdžiai bei atvirai dalintasi kūrybinėmis mintimis, tolimesniais kūrybiniais planais.

Renginio pabaigoje bibliotekininkė Jūratė Tūtoraitienė padėkojo menininkei Danutei Burmij ir visiems susirinkusiems už malonaus bendravimo ir gražios bendrystės kupiną popietę, palikusią šiltus prisiminimus renginio dalyvių širdyse.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/mezginiuose-isisupusi-kentriu-biblioteka-kviete-i-seimu-popiete/


Jūratė Tūtoraitienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Kentrių filialo bibliotekininkė

Nuotraukų autorė – Jurgita Stumbrienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN