Mažeikių miške pasodinti ateities medžiai

Naujienos: Savivalda , 2024-04-19 20:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, balandžio 19 d., Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) kartu su miškininkais, įvairių įstaigų, organizacijų atstovais pradėjo Mažeikiuose Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“. Šiemet jis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių. Medeliai sodinti Mažeikių girininkijos Mažeikių miške.

Susirinkusiuosius sveikino ir sėkmingo darbo sodinant naują mišką linkėjo Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, Valstybinių miškų urėdijos Mažeikių regioninio padalinio vadovas Nerijus Lemežis.

Medžių sodinimo pamoką pravedė Mažeikių girininkijos girininkas Artūras Raudonis.

Į miškasodį susirinko kone pusšimtis sodintojų: Savivaldybės, Savivaldybės tarybos, Mažeikių rajono policijos komisariato, Aplinkos apsaugos departamento, Mažeikių ir Telšių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų, Nacionalinės žemės tarnybos, Žemaitijos saugomų teritorijų direkcijos, Medžiotojų ir žvejų draugijos, Mažeikių auto sporto klubo, švietimo įstaigų atstovai ir kt.

Akcijos dalyviai beveik 3 ha plote pasodino apie 7 tūkst. ateities medžių – pušų, eglių, kitokių medžių sodinukų.

Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ organizuoja Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras.


šaltinis: https://mazeikiai.lt/naujienos/mazeikiu-miske-pasodinti-ateities-medziai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN